2010. június 1., kedd

Sportmánia 1.


Eltelt a májusi hónap ami nagyon vegyes tapasztalatokkal zárult ha a sportot nézzük. Megpróbálom ezeket összeszedni. Ha nincs kedved sokat olvasni még most lépj le. :D Lehet haszontalan írás lesz, de a blogok már csak a semmittevők szájtépéséről szólnak 90%-ban. :)


A hónap versennyel kezdődött és versennyel is végződött. A két verseny között óriási különbségek voltak.

A majális egy kellemes kis mountain bike versennyel kezdődött ami azt jelentette, hogy leporoltam a bicajt és előhoztam a pincéből. (igazából le se poroltam) Kedves Tibor barátom invitált erre a versenyre melynek a hivatalos neve VIII. BUDA MOUNTAIN BIKE MARATON.

Amilyen optimistán jelentkeztem egy 4 nappal a versenyt megelőzően olyan rettegés jött rám két nappal később. Rájöttem, hogy ez azért nem az a "séta a parkban" szintű megmérettetés lesz. Optimista voltam mert "bicajoztam én ilyen távokat nem egyszer" csak van egy dolog ami az Alföldön nincs, de a Hármashatárhegyen van mégpedig különbség, szintkülönbség. :) A versenyen több száz kerekessel együtt indultam meg és éreztem, hogy kemény próbatétel vár rám. Az érzésem beigazolódott. Az első negyedén a versenynek jól haladtam. Sőt! Pozíciókat javítottam. A második negyedben egyre keményebb lett a terem és a dugók az erdőben nem csökkentek. :) Nagy élmény volt számomra, hogy egy ösvényen lefelé satu fékkel szaladtunk, éreztem az égő fékek szagát és közben tanácsokat kaptam az ereszkedésre tőlem tapasztaltabb versenyzőtársamtól. A hangulat jó volt, poénkodtunk is mikor nem tudtunk haladni, hogy biztos útépítés miatt fel van bontva a hegy. :D A szakasz második felében már nem volt akkora tömeg és az energiám is teljesen elfogyott. Lejtőn zúgtam mint állat előztem is. Emelkedőn viszont sokszor toltam a bicajt mert annyira kiment az erő a lábaimból. A fissítők banán, citrom és szőlőcukor formában érkeztek. Nem szeretem a citromot, de ott zabáltam a banánnal. Párat nyomtam a kulacsomba is amit szintén tapasztaltabb versenyzőktől lestem el. :) Az utolsó pár negyedben még akadt egy frissítő pont ahol szintén megtömtem magam szőlőcukorral, banánnal, citrommal és vízzel. Végül jött egy hatalmas lejtő ahol veszedelmes sebességgel ereszkedtem lefelé a láncom leesett és miután egy kanyart elvétettem a másik meglepetésem az volt, hogy hiába tekerek nem haladok. Gyorsan visszapakoltam a láncot megtettem az utolsó km-t is. Beértem! Összeestem! Tibor persze fél órával korábban ért be mint én ő már csak vigyorgott rajtam. Miután kipihentem magam felkerekedtünk és begyűjtöttük az ingyen sört és rágcsákat. Azután megnéztük az eredményhírdetést és Tibor volt olyan kedves lemost a bicajom. :) A verseny egy élmény volt! Eldöntöttük, hogy jövőre szintén idulunk, sőt még idén tervbe vettünk kettő további Mountain Bike versenyt. Egyik Gödöllőn lesz a másik pedig a Hortobányon.


A májusi hónapra beiktattunk egy kis kerékpáros természetjárást is ami elég szerencsétlenül alakult. A szentendrei szigetre kellett eljutnunk amit szépen autó-komp-gps eszközök igénybevételével terveztünk megoldani. Az autó jól ment... rá a kompra ami majdnem megfeneklett egy kis szigeten, de egy kis súlypont áthelyezéssel kiszabadultunk. Ezek után jött volna barátunk a GPS aki sajnos olyan irányba akart minket vinni amerre sorompó volt. Ezután imporvizáltunk, próbáltunk odajutni a Duna sor 4 szám alá. Ez tökéletesen sikerült csak a települést nem találtuk el. Mindensetre úgy gondoltuk ez is jó lesz akkor itt kerékpározunk. El is indultunk egy irányba, majd elfordultunk balra azután később jobbra. Szóval minden cél nélkül eljutottunk végül Tahitótfalura. Ahol egy rövid "nagy tárcsa, kis kónusz" után megpihentünk és ebédeltünk. Visszafelé kiszúrtunk egy cukrászdát ott még toltunk egy kis sütit és elundultunk egy tetszőleges irányba ami kb. az autó felé vezetett. Csak azért kb. mert mire megnéztük a GPS-en merre vagyunk már túlmentünk kb 4-5 km-t. Nagy nehezen csak megtaláltuk az autót és visszafelé már a komp kihagyásával (idő közben találtunk egy hídat) haza indultunk. Annak ellenére, hogy nem láttunk a szervezett túra keretében sisakos sáskát és nyári kikericset azért jól telt a délután és letekertünk jónéhány km-t.


A folytatásban a futás részével jövök.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése