2011. szeptember 23., péntek

Piliscsabai terepduatlon OB

        Evolúciós fejlődésem során újabb mérföldkőhöz érkeztem az elmúlt napokban. Elsőként a Pozsonyt követő futáson egy csekély alvás után Piliscsabán volt jelenésünk. Tibi haverommal ugyanis beneveztünk az X2S terepduatlon versenyére.
        A másik jelentős lépés a szerdai SZESZ (Szerda Esti Szeánsz) volt a HHH-n (Hármashatárhegyen). Ez a futás már az elején megtetszett, de nem volt meg a kellő elhatározásom egy ilyen kemény futáshoz. Az utóbbi hetekben, viszont ismerőseim meggyőztek arról, hogy ott a helyem és garantálták, hogy teljesíteni tudom.

        Péter csapattársam ajánlotta figyelmembe a piliscsabai versenyt, Köcsög csapatunk levelezőlistáján. Azonnal megtetszett a verseny, főleg a terepduatlon része, ahol 5-22-7 kili bontásban kellett futni, tekerni és végül újra futni. Azonnal megkörnyékeztem Tibi haverom, mert neki a terepbicajozás jól megy, és gondoltam csapatban indulva ő tekerhetne én pedig futok. Az elején azért győzködnöm kellett kicsit, de végül belevágtunk a versenybe és pénteki megbeszélés után, vasárnap elmentünk Piliscsabára.
       A szervezés hiányosságai már a rajtszámfelvételkor kiderültek, amikor azért kellett kétszer sorba állnunk, mert aki osztotta a rajtszámot nem tudta kezelni a számítógépet, így az adataink rögzítése érdekében külön másik sort alakítottak ki, ahol egy srác újra rögzítette az adatainkat immáron számítógépre is. Mivel rengeteg versenyt rendeztek párhuzamosan nagyon feszes volt a menetrend. A sok verseny miatt be is szaladt egy kis csúszás a menetrendbe, de ez a negyed óra elfogadható mértékű volt. Az viszont bosszantóbb, hogy mennyire szerencsétlen volt a versenyközpont kialakítása, és milyen kevés információ állt a versenyzők rendelkezésére a helyszínen.
        Amíg várakoztunk a 11 órás kezdésre Tibi a bicaját szerelte én pedig melegítettem. Már ekkor észleltük a hiányosságokat a pálya kijelölésében, amikor a szemünk láttára tévedtek el versenyzők, vagy tanácstalanul keresték a rajt/cél helyszínét. Csak reméltük, hogy kinn a terepen nem lesz ilyen probla, mert ott főleg kerékpáron nincs sok idő a tájékozódásra.

        Eljött a rajt ideje és felsorakoztunk a rajtnál. Az utolsó harmadban helyezkedtem el, és már az első pár kilik emelkedővel indultak ami később csak keményebb lett. Fél füllel hallottam, hogy egy helyen kétfelé ágazik a mezőny, ugyanis a rövidtávú versenyzőknek másik úton kell menni, sajnos ott nem derült ki ez mit jelent, de szerencsére a kellő helyen egy kis tétlenség után útba irányítottak. A futás jól ment, sőt kicsit még takarékosan is futottam, de nem bántam, mert az első 5 kili után még 7 kili várt rám.

Tibi versenyben

        Előbb azonban váltás következett és a chip átadása csapattársamnak aki belecsapott a lecsóba és megindult a kerékpáros szakaszának. Számításaink alapján most 22 kili bicajozás jött ami kb. 2 órás pihenőt jelentett számomra. Ezt az időt regenerálódással és fényképek készítésével töltöttem. A kerékpárosoknak 2 kört kellett megtenniük, ezért egy óra elteltével vártam Tibit és elő is került így a menetrendnek megfelelően, még legalább egy órám volt az ismételt váltásig. A várakozás során többször elképedtem a szervezők bénázásain, kezdve onnan, hogy a pályán keresztül eresztették ki/be az autókat ezért nem egyszer kényelmetlenséget okoztak a bicajosoknak az autósok. Az se volt teljesen egyértelmű, hogy a második kör hol kezdődik, erre egy hölgyet állítottak ki a kereszteződésbe, aki folyton próbálta több-kevesebb sikerrel irányítani a versenyzőket. Kérdezgette, hogy "első vagy második köröd" és a választól függően mutatta merre kell menni. Gondolhatjátok, hogy ez egy verseny közepette elég szerencsétlen megoldás. Ha kicsit gondosabbak elhelyezhettek volna pár útbaigazító táblát, amit messziről észrevehetnek a kerékpárosok.

a depó

         A depóban ahol a kerékpárokat kellett tárolni a verseny alatt szintén káosz volt. Általában a futók nem tudták merre van a kijárat. A végén megszántam őket, és a szervezők mellett én is segítetten, hiszen nekem úgyis volt időm amíg Tibire vártam. Tibi végül beérkezett, és láttam nagyon kitekerte magát, de sérülés nélkül teljesítette a távot.

Peti itt már mosolyog :)

        Újabb chipcsere következett, és megindultam 7 km-es utolsó szakaszomra. Ekkor jött a megdöbbentő felismerés, hogy a két óra pihenés mintha semmit se jelentett volna, erőtlenül emeltem egymás után lábaim már az első enyhe emelkedőkön is. Nagyon megijedtem, hogy ebből baj lesz, később azonban bemelegedtem és sikerült egy a korábbinál visszafogottabb, de haladós tempót felvenni. A végén még találkoztam CkPetivel is, aki eközben elindult a 14 kilis terepfutáson és láttam rajta, hogy kemény 7 kili van már mögötte. Ő ugyanazt a kört írta le mint én, csak kétszer. A táv felénél már átkoztam magam, hogy miért pont egy TEREPduatlonba vágtunk bele, mikor elég lett volna egy mezei duatlon is kezdésnek. A lelkesedést egyedül az tartotta bennem, hogy ketten küzdöttünk eleget és ha itt feladom az már nagyon égő lenne. Végül küzdések árán, de beértem és Tibi ekkorra már pihentebben várt a célban és nagyon örültem, hogy túl vagyok az egész történeten. Jó verseny volt, és igazán élveztem a terep változatosságát, de a szervezés hiányosságai keserű ízt adtak a rendezvénynek. A célban még bevártuk Petit és ezután egy kellemes kajálás után hazaindultunk és otthon kivakartam magam a mocsokból egy kád vízben.

a világos sáv a chip helyét jelöli :P

A futások az endomondón itt és itt tekinthetők meg.


4 megjegyzés:

  1. Gratulálok, ismét nagyot teljesítettél!
    A zoknidat majd magas hőfokon kell mosni, hogy szép fehér legyen újra :)
    (bár nekem az összes fehér futós zoknim szürke már :)
    Simone Lewis

    VálaszTörlés
  2. Szerintem lemondok a fehér zoknikról és csak feketéket fogok ezentúl viselni. :D

    VálaszTörlés
  3. Gratulálok, nem semmiket futsz mostanában! :) Kár, hogy a szervezés nem volt az igazi. Gondolom, kevésbé küzdősre sikerült volna a futásod, ha előtte nap nincs egy másik versenyed, de így még nagyobb az értéke.

    VálaszTörlés
  4. Jaaaj, hat itt egy nap hijan talalkoztunk... elotte levo nap dontottem el, hogy megsem megyek. Mivel a csaladom pcsabai, ez nekunk a hazai palya... De ezek szerint nem a vilag legjobb verseneyerol maradtam le? :)

    Gratula nektek!! Szep teljesitmeny, tiszteletre melto kitartas a 2. futason! :)

    VálaszTörlés